Frontaal

Brouwerij Frontaal er et ungt, innovativt bryggeri fra Breda i Holland. Frontaal blev stiftet i 2015 og brygger øl ud fra en filosofi om, at kvalitet er det vigtigste. Innovation og kreativitet står også højt på dagsordenen og de sætter stor pris på at bruge, dele og videreudvikle den viden og de erfaringer, som de løbende får – både i deres produktion, men også i deres relationer til kunder og forbrugere.

Frontaal har et slogan: ‘Beer for thought’, som betyder, at de brygger øl med duft, farve og smag, som opfordrer forbrugeren til at spekulere over, hvilke elementer og ingredienser, der skaber den enkelte øl. Og tankerne skulle også gerne gå i retning af hvilke madvarer eller retter, der passer til øllen, og hvilken tid på dagen eller i hvilke situationer den gør sig bedst.

Ca’ del Brado

Ca’ del Brados mission er at skabe, gære og lagre øl ved brug af ukonventionelle/vilde gærtyper, bakterier og lagring på træfade med forskellige egenskaber. Ca’ del Brado ser denne måde at producere øl på som en naturlig del af italiensk håndværk, der benytter lokale råvarer, er tæt forbundet til lokalområdet og som også har rødder i den italienske vintradition.

Ca’ del Brado har stor respekt for, studerer og genopdager de europæiske brygtraditioner, og tilføjer deres helt egen moderne og innovative tilgang. Det er tydeligt i deres yderst raffinerede syrlige produkter, hvor kvaliteten er helt i top.

BRULO

BRULOs mission er at gøre op med kedelige, smagsløse alkoholfrie øl. De har en ny og innovativ tilgang og skubber til grænserne for, hvad der kan lade sig gøre – og ’øjet’ på alle deres etiketter skal netop minde os om dette.

BRULO brygger udelukkende alkoholfrie øl og de sparer ikke på råvarerne: humlen er et bærende element og de arbejder med alle de gængse stilarter, blot i alkoholfrie versioner. BRULO byder for eksempel på en skøn Double Dry Hop Series, en IPA med 7 forskellige humler. Og BRULO stopper ikke der: De har også brygget en alkoholfri stout og en skøn, syrlig gose.

Sofia Electric Brewing

Sofia Electric Brewing blev startet af Simeon Parvanov i 2018 – mens han sad ved sin computer… Det tog nogen tid at komme fra ide, koncept og til produktion, men i juni 2020 sendte bryggeriet sine første øl på markedet.

Der kom hurtigt god vind i sejlene og forbrugerne har taget virkelig godt imod de spændende produkter fra Sofia Electric Brewing. Kompetencerne rækker helt fra friske, perlende goser til stramt komponerede IPA’er, velbryggede NEIPA’er og til sorte imperial stouts, som for eksempel deres ’Bulgarian Breakfast’, der er en skøn kombination af røg- og kaffesmag!

Freddo Fox

Freddo Fox holder til i Barcelona-kvarteret Poble Nou, hvor de både har bryggeri og taproom. De skriver på deres hjemmeside, at de er ‘et lille, passioneret team, der ser det som sin mission at forbedre alles liv med vidunderligt craft beer’.

Bryggeriet er helt nystiftet i januar 2021, men med til historien hører, at der blandt de tre stiftere (se billedet ovenfor): Elliott, Marcus og Robin, er både to tidligere medejere/medarbejdere fra bryggeriet Edge Brewing (der førhen havde til huse i de samme lokaler) og en tidligere ejer af det svenske bryggeri Brewski. Det er dermed tre meget erfarne herrer, der står bag Freddo Fox.

Freddo Fox har kastet sig ud i nogle spændende bryg, både i den humlede kategori med IPA’er og indenfor de syrlige stilarter. Blandt andet kan nævnes deres lækre ‘That Smile’, en frugtig gose med mango og blåbær og deres skønne hazy IPA ‘I can see the light’ med Citra, Cascade og Cashmere-humle.

Alle Freddo Fox’ bryg tappes på slanke 33 cl dåser, der i sig selv sender et signal om en innovativ og nysgerrig tilgang til craft beer.

Brekeriet Beer AB

Brekeriet er historien om de tre Ek-brødre: Fredrik, Christian and André. Med deres vidt forskellige baggrunde indenfor marketing, virksomhedsdrift og food engineering besluttede de sig i starten af 2010 for at samarbejde om at starte et ølimportfirma.

Drømmen var at starte eget bryggeri og i 2012 lykkedes det og første bryg blev brygget i Djurslöv, en by udenfor Malmoø. I 2015 besluttede brødrene at udvide bryggeriet og senere samme år bryggede de deres første 2000 liter bryg på helt nyt brygudstyr i deres nuværende bryggeri i Landskrona.

Brekeriets niche er – som et af de få bryggerier i Skandinavien – at gære deres øl udelukkende med vildgær og bakterier. For at forstærke smagsoplevelsen foretager de en 2. gangsgæring af mange af deres øl med bær, frugter eller andet, som de har lyst til at forsøge sig med (!).

Et godt eksempel på Brekeriets eventyrlyst er, at de også producerer kimchi (gærede grøntsager, koreansk nationalret) under navnet ‘Brekeriet Flora’. Også her er gæringsprocessen og mikroorganismerne i fokus. Faktisk destillerer de også deres vildgærede øl under navnet ‘Brekeriet Distillery’. Øllets vildgærede karakteristika skinner igennem i spiritussen og giver en ekstra dimension. 

Bereta Brewing Co

Rumænske Bereta blev startet af to unge fyre, der eksperimenterede med brygning hjemme i garagen i 2014. De øvede sig et par år og begyndte derefter som ‘gypsy brewers’, der fik brygget hos andre bryggerier inden de i 2018 etablerede sig i deres eget bryggeri.

Bereta har, i kraft af deres historie som ‘gypsy brewery’ arbejdet tæt sammen med en lang række af andre bryggerier, både nationale og internationale. De lægger en stor indsats i at støtte de lokale håndbryggere og har endda hjulpet to andre bryggerier i gang i deres lokalområde. De arrangerer også den store ølfestival ‘Haze Fest’ i Rumænien og var i øvrigt de første i Rumænien til at tappe deres øl på dåser i 2020.

Bereta har de har stort fokus på at brygge samarbejdsbryg med andre bryggerier rundt omkring i  verden. De har blandt andet brygget med rumænske Hop Hooligans, amerikanske Finback, polske Pinta og danske Alefarm.

Bereta tapper oftest deres øl på 44 cl dåser og somme tider 33 cl. I enkelte tilfælde producerer de flasker, især når det drejer sig om deres prisvindende ‘Black Pot Stout’.

Ølsnedkeren

Ølsnedkerens historie startede med hjemmebrygget øl i bofællesskabet i København, men flyttede i 2012 til Griffenfeldsgade i København, hvor et 400-liters bryganlæg forsyner baren ‘Ølsnedkeren’ med øl. I 2014 flyttede bryggeriet til et forhenværende mejeri i Gørløse og nu (fra 2017) hedder adressen Borup, vest for Hillerød. Det unikke anlæg på 20 hl producerer alt øl til baren på Griffenfeldsgade i København, en stor del til søsterbaren Mig & Ølsnedkeren i Aarhus og der sælges også øl til diverse barer og restauranter i København, Hillerød, Roskilde og Odense.

Ølsnedkeren arbejder fortrinsvist med humlede øl og er gode til at lytte til, hvad forbrugerne kan lide – og i den senere tid har vi også set en række fortrinlige syrlige øl med både bær og frugter. Ølsnedkeren brygger i øvrigt også mørke øl, hvor kvaliteten også er i top.

I 2019 begyndte Ølsnedkeren at tappe deres øl på 44 cl dåser, så de seneste par år har vi også kunnet nyde de gode øl derhjemme i privaten. Tag i øvrigt et kig på Ølsnedkerens hjemmeside (https://www.olsnedkeren.dk/), hvor du blandt andet kan se en interessant video fra bryggeriet.

The White Hag

The White Hag er et irsk craftbeer-bryggeri i Ballymote, Sligo i Irland. Navnet i sig selv har en spændende historie, der har rødder i irsk mytologi: The White Hag var en heks, et kamæleonagtigt væsen og selveste Moder Natur. Hun var en åndelig kraft fra og af selve jorden – Irlands sjæl, der formede landet og er til stede i alting.

The White Hags mission er at skabe interessante og innovative øl med referencer til de antikke og klassiske stilarter, som har eksisteret i området i mange generationer. The White Hag brillerer indenfor en lang række stilarter, fra IPA’er i mange afskygninger, til syrlige øl med interessante smagsnuancer og til deres prisvindende stouts, der imponerer med smag, fylde og kompleksitet.

Senest har The White Hag lanceret deres fadlagrede øl, hvor de naturligvis udnytter de lokale fade, der har været brugt til både skotsk og irsk spiritus samt en hel del fade fra resten af Europa, som tidligere har været brugt til både vin, sherry og portvin.

The White Hag står for høj kvalitet, der vidner om en yderst professionel og innovativ tilgang til både produktudvikling, produktion og tilstedeværelse på markedet.

Schneeeule

Schneeeule er et tysk bryggeri beliggende i Berlin, som udelukkende brygger den klassiske Berliner Weisse. Alle øl er brygget af brygmester Ulrike Gens (også ejer) og gæret på flaske med Brettanomyces-gær.

Schneeeules øl har et lavt syreindhold og mange komplekse frugtige aromaer, som stammer fra den gær, der bruges. Og netop gæren er udslagsgivende i Schneeeules produktion: Noget af den gær, der bruges, er høstet fra flasker, som er op til 50 år gamle. Gæren sørger for, at øllet udvikler sig, når det ligger på flasken og byder på mere og mere komplekse aromaer med tiden. Stilarten Berliner Weisse er, som navnet antyder, opstået i Berlin og den havde sin absolutte storhedstid i det 19. århundrede.

Schneeeule følger de oprindelige retningslinjer for brygning af Berline Weisse, så du kan være forvente en stilsikker oplevelse af en mælkesyregæret (Brettanomyces-gær) øl med en relativt lav alkoholprocent (3-7%), hvor gæringen finder sted efter øllet er tappet på flaske.