Bereta Brewing Co

Rumænske Bereta blev startet af to unge fyre, der eksperimenterede med brygning hjemme i garagen i 2014. De øvede sig et par år og begyndte derefter som ‘gypsy brewers’, der fik brygget hos andre bryggerier inden de i 2018 etablerede sig i deres eget bryggeri.

Bereta har, i kraft af deres historie som ‘gypsy brewery’ arbejdet tæt sammen med en lang række af andre bryggerier, både nationale og internationale. De lægger en stor indsats i at støtte de lokale håndbryggere og har endda hjulpet to andre bryggerier i gang i deres lokalområde. De arrangerer også den store ølfestival ‘Haze Fest’ i Rumænien og var i øvrigt de første i Rumænien til at tappe deres øl på dåser i 2020.

Bereta har de har stort fokus på at brygge samarbejdsbryg med andre bryggerier rundt omkring i  verden. De har blandt andet brygget med rumænske Hop Hooligans, amerikanske Finback, polske Pinta og danske Alefarm.

Bereta tapper oftest deres øl på 44 cl dåser og somme tider 33 cl. I enkelte tilfælde producerer de flasker, især når det drejer sig om deres prisvindende ‘Black Pot Stout’.