Brekeriet Beer AB

Brekeriet er historien om de tre Ek-brødre: Fredrik, Christian and André. Med deres vidt forskellige baggrunde indenfor marketing, virksomhedsdrift og food engineering besluttede de sig i starten af 2010 for at samarbejde om at starte et ølimportfirma.

Drømmen var at starte eget bryggeri og i 2012 lykkedes det og første bryg blev brygget i Djurslöv, en by udenfor Malmoø. I 2015 besluttede brødrene at udvide bryggeriet og senere samme år bryggede de deres første 2000 liter bryg på helt nyt brygudstyr i deres nuværende bryggeri i Landskrona.

Brekeriets niche er – som et af de få bryggerier i Skandinavien – at gære deres øl udelukkende med vildgær og bakterier. For at forstærke smagsoplevelsen foretager de en 2. gangsgæring af mange af deres øl med bær, frugter eller andet, som de har lyst til at forsøge sig med (!).

Et godt eksempel på Brekeriets eventyrlyst er, at de også producerer kimchi (gærede grøntsager, koreansk nationalret) under navnet ‘Brekeriet Flora’. Også her er gæringsprocessen og mikroorganismerne i fokus. Faktisk destillerer de også deres vildgærede øl under navnet ‘Brekeriet Distillery’. Øllets vildgærede karakteristika skinner igennem i spiritussen og giver en ekstra dimension.